Gout Pulih

Posted by

Gout adalah satu penyakit sendi yg disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ni melalui air kencing tapi bila bahan kumuh ni berlebihan dan tak dapat dibuang, ia akan berkumpul di dalam sendi. Sebab tu la gout terjadi. Disebabkan asid urik dalam badan berlebihan, makan pesakit gout perlu elakkan daripada memakan beberapa jenis makanan. Antaranya, daging, makanan laut dqn kacang. Makanan ini perlu dielakkan kerana makanan ini mempunyai kandungan purines yang tinggi dan boleh meningkatkan asid urik dan menyebabkan serangan gout.Vitamin cadangan untuk pesakit gout ini adalah:
- Herb Lax - membersihkan usus dan detoks
- Alfalfa complex - menurunkan asid serum (alkalin)
- B complex - asid folix penting dalam metabolisme nukleoprotin
- Vita C SR - menurunkan asid serum
- Garlic - bagus untuk sakit dan bengkak
- Vita E- meneutralkan radikal bebas
- Ostematrix - Bagus untuk sakit dan bengkak

Perlukah mengambil kesemua vitamin cadangan ni?

Vitamin boleh diambil mengikut keperluan pesakit gout itu sendiri. Kebiasaannya, pesakit gout ini telah dibekalkan ubat klinik/hospital, maka tidak semestinya perlu mengambil kesemua vitamin yang dicadangkan.

Set Budget untuk Gout:
- Herb Lax
- Alfalfa complex
- Garlic

Untuk pertanyaan dan keterangan lanjut boleh hubungi izan. Konsultasi diberi sebelum penggunaan produk serta sepanjang pengambilan produk.


sms/watsapp/wechat: 013-6783854
email: nurizanahmad@yahoo.com

Blog, Updated at: Sunday, April 20, 2014

0 comments:

Post a Comment