Penjagaan Kesihatan Jantung - Shaklee

Posted by

Salam semua..

Semoga semua sihat-sihat belaka.. sebut pasal jantung, semua orang tahu sakit jantung merupakan pembunuh no. 1 rakyat Malaysia.. kenapa orang Malaysia ramai sakit jantung? salah satu sebab orang Malaysia suka makan dan masakan orang melayu banyak menggunakan santan.. masak lemak cili padi lah, masak gulai kari lah, nasi lemak, kueh muih.. semua makanan-makanan ni jika diambil dalam kuatiti yang banyak dalam jangka masa yang lama boleh menyebabkan datangnya pelbagai jenis penyakit.. sebab penyakit datangnya daripada perut.. jadi kita kenalah bersederhana dalam pengambilan makanan harian..

Tapi sesetengah orang makan lah apa pun, tapi badan tetap sihat tak ada penyakit.. Alhamdulillah lah kalau macamtu kan.. Allah bagi sihat.. dan sesetengah orang makan gula lebih sikit dapat kencing manis, makan daging, garam lebih sikit dapat darah tinggi.. kesihatan badan ni satu nikmat yang Allah bagi yang tidak boleh ditukar ganti dengan apa pun.. kita tengah sihat ni jaga lah kesihatan diri.. jangan bila dah sakit baru nak jaga.. 

Arwah pak long izan salah seorang pesakit jantung.. IJN tu dah keluar masuk keluar masuk, tak tahu dah berapa kali operation.. yang  izan tahu arwah pak long dah sampai tahap pakai bateri jantung tu.. tapi tu lah, Allah bagi umur panjang kat pak long.. arwah ayah izan pun salah seorang pesakit jantung.. jantung ni organ penting dalam badan kita, kalau jantung kita berhenti maka maut lah jawapnya.. 

Bersyukur kita lahir dengan jantung yang sihat.. sesetengah orang tu lahir-lahir dah ada jantung berlubang, injap jantung bocor dan macam-macam.. 


4 Vitamin Shaklee Menyokong Kesihatan Jantung:


Omega, Phytocol-ST, Garlic Complex, CoQHealth

1. CoQHealth : membantu penghasilan tenaga di dalam organ jantung

2. Garlic Complex : merendahkan tekanan darah

3. Omega Guard : melancarkan darah, menghalang pembekuan

4. Phytocol - ST : menyingkirkan lemak jahat dalam badan punca arteri tersumbatSayangi jantung kita sebelum terlambat..


Blog, Updated at: Monday, October 20, 2014

0 comments:

Post a Comment