Kekurangan Kolagen - Kulit Kusam

Posted by

Sebelum tidur, izan nak share satu info.. 

Info: Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25 tahun.. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10 tahun..

Haa.. cepat-cepat kira berapa dah umur korang.. izan dah masuk 28.. dah 3 tahun berlalu maksudnya lebih kurang 4.5% kolagen yang berkurang.. kalau dibiar kolagen ni berkurang setiap tahun, kulit akan menjadi kusam, terdapat garis-garis halus, kulit kasar dan macam-macam lah.. semua orang akan tua, tapi biarlah kita kekal sihat walaupun usia semakin meningkat..tak gitu..

Salah satu sumber kolagen adalah VITAMIN C.. biasakan kita dengar artis cucuk vitamin c sebab nak kulit cantik.. Boleh atau tak cucuk vitamin C ni kena rujuk hukum atau tanya ustaz yang arif.. tapi kalau ambil vitamin C yang dalam bentuk pil atau minuman tu boleh sebab kita boleh tengok vitamin C tu dihasilkan daripada apa..

Ok, selain vitamin C, korang boleh juga ambil kolagen yang banyak terdapat di pasaran.. pilih lah mana-mana yang terbaik.. kat sini izan nak share sikit kebaikkan kelebihan COLLAGEN POWDER Shaklee..


Best kan kolagen ni.. Izan pun berazam nak amik kolagen shaklee ni.. tapi kena menabung dulu..haha.. nanti izan kongsikan testimoni pengguna yang dah amik kolagen powder shaklee ni.. memang nampak berbeza.. terserlah kejelitaan.. wooou..


Nurizan Ahmad
Pengedar Sah Shaklee 
SMS/WatsApp/WeChat/Line : 013-6783854
Email : nurizanahmad@yahoo.com
FB Page : Vitamin House Beauty 
FB Page : Lady KraftsBlog, Updated at: Tuesday, July 22, 2014

0 comments:

Post a Comment