Keperluan Ibu Hamil

Posted by

Salam semua.. Harini izan nak share keperluan-keperluan ibu mengandung.. ada yang bertanya, apa vitamin untuk ibu mengandung.. vitamin apa yang biasa dibekalkan oleh klinik-klinik pada ibu-ibu hamil ni?. biasanya klinik akan bekalkan bcomplex, vitamin C.. Kepada ibu-ibu di luar sana yang berhajat nak ambil supplement izan sarankan terlebih dahulu rujuk kepada doktor masing-masing.. Bukan apa, sebab makanan yang masuk ke dalam perut tu akan memberi kesan kepada bayi yang dikandung, tak kira lah apa dia pun kan.. Ni untuk yang first baby or first time nak ambil supplement.. kalau yang dah ada pengalaman tu, dah boleh guna pengalaman lepas-lepas untuk pilih supplement yang terbaik untuk baby dan juga ibu si baby..

Vitamin Untuk Ibu Hamil:
1st Trimester (1-3 bulan)
- Vita Lea (multivitamin dengan zat besi)
- B-Complex (asid folik)
- Vitamin C
- Ostematrix (kalsium)

Boleh add on: ESP - soya protein

2nd & 3rd Trimester (4-9 bulan)
- Vita Lea (multivitamin dengan zat besi)
- B-Complex (asid folik)
- Vitamin C
- Ostematrix (kalsium)
- Omega Guard

Boleh juga add on: ESP - soya protein

Kesemua vitamin ni amat baik Insya Allah untuk ibu hamil dan bayi yang dikandung. Vila Lea menambah zat besi untuk ibu hamil dan menyusu.. biasanya ibu hamil ni akan kekurangan zat besi.. Hb low pun boleh diatasi dengan mengambil vita lea ni. B-complex pulak membantu tubuh lebih bertenaga, anti stress.. Vitamin C dapat meningkatkan sistem imun ibu dan bayi, membantu penyerapan iron.. dalam Vita Lea ada iron, so kalau tak ambil vitamin C iron susah nak diserap dalam badan. Ostematrix pula adalah kalsium.. ibu hamil perlu kalsium yang cukup untuk bina tulang, gigi dan darah.. boleh add on ESP sebagai pembekal tenaga, mencantikan kulit ibu dan bayi, membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum.. pada 2nd dan 3rd trimester Omega Guard diperlukan elok untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi selepas bayi dilahirkan..

Produk shaklee ni safe natural and organic.. Insya Allah selamat dengan izin Allah

Contact izan untuk order atau pertanyaan lanjut
sms/watsapp/wechat: 013-6783854
email: nurizanahmad@yahoo.com




Blog, Updated at: Tuesday, March 11, 2014

2 comments:

  1. Ramai kawan guna product ini dan sangat mujarab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..prohariz guna tak?hihi

      Delete